На Львівщині мати зачинила свою доньку в кімнаті на 10 років: подробиці

У Львівській області мати забрала свою 8-річну доньку зі школи, відвезла до села та на майже 10 років зачинила у кімнаті, забороняючи виходити на вулицю та навчатися.

Про це йдеться у постанові Верховного суду України від 23 серпня 2024 року, пише ТСН.

Дівчина розповіла, як майже 10 років провела у тісній кімнаті з матір'ю.

Дівчина 2005 року народження під час судового засідання розповіла свою шокувальну історію. Вона повідомила, що навчалась у початковій школі у Львові. Коли їй будо 8-9 років мати забрала її з навчального закладу та відвезла до села у свою батьківську хату. 

19-річна дівчина повідомила суд, що вона жила у жахливих умовах, її примусово утримували у будинку, на прогулянку випускали рідко - лише вночі, на подвір'ї та під постійним наглядом матері.

Від родичів, сусідів та знайомих мама разом з бабусею її умисно приховували. У відповідь на запитання щодо неї та її місцезнаходження брехали про її відсутність з різних причин. Для входу і виходу з кімнати мати, зазвичай, використовувала вікно, а не двері. 

Дівчина розповіла, що природні потреби вона теж справляла у кімнаті, а мати все виливала через вікно, мились вони теж у кімнаті. До 15 років мати намагалась її самостійно навчати, проте згодом припинила це робити.

Дівчина також наполягала, що мати вчинила щодо неї психологічне та сексуальне насильство. У серпні 2023 року вона втекла з дому та звернулась до поліції. Постановою Сокальського районного суду Львівської області від 07.09.2023 року матір дівчини визнано винною у вчиненні насильства в сім`ї та накладено адміністративне стягнення.

Дівчина додала, що зараз мешкає у родині свого двоюрідного дядька, який допоміг їй отримати паспорт та лікування. Свого батька жителька Львівщини теж не знає. Дівчина наполягала, що мати її переслідує та надсилає повідомлення з погрозами. 

У постанові Червоноградського міського суду є також свідчення матері дівчини. Жінка стверджувала, що вони дійсно мешкали у її батьківському будинку, але недовго. Також вона звинуватила доньку у нібито крадіжці 6 тисяч доларів, а свого брата, який допомагає доньці нецензурно обізвала. 

У матеріалах суду вказано, що жінку через її поведінку навіть видворили із зали слухання. 

Червоноградський міській суд заборонив матері на 6 місяців наближатись до своєї доньки, проте жінка оскаржувала ці постанови в апеляційному та навіть Верховному суді. Суди не задовольнили ці прохання.



Переглядів: 230
Поширень: 0