Чому сьогодні не радять розпочинати нових справ та одягати яскравий одяг: все про цей день

Сьогодні, 2 вересня, День закінчення Другої світової війни, а віряни вшановують пам'ять мученика Маманта, а також преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Яке сьогодні, 2 вересня, свято

  • День пам'яті мученика Маманта, а також преподобних Антонія і Феодосія Печерських, засновників Києво-Печерського монастиря (церковне свято за новим стилем);
  • День пам'яті пророка Самуїла (церковне свято за старим стилем);
  • День закінчення Другої світової війни;
  • День нотаріату;
  • Всесвітній день кокоса.

Народні прикмети на 2 вересня

У народному календарі 2 вересня - свято Мамонтій Вівчарник, прозвали його так тому, що святий доглядав за дикими козами і вівцями. Також цього дня зазвичай дивились на погоду, адже прикметами можна дізнатися, чи скоро буде похолодання і якою буде осінь:

  • якщо проливний дощ цього дня - до погожої осені;
  • якщо день видався безвітряний - буде тепло, а якщо день ясний, але холодний - будуть дощі;
  • якщо небо на заході червоне - скоро будуть заморозки.

Заборони на 2 вересня

Сьогодні, як і в інший день, Церква не схвалює лайку, лихослів'я, злість, виступає проти пліток і наклепу, осуду, заздрощів, жадібності, помсти і відчаю. Гріхом вважається відмовити в милостині.

У народі вважають, що сьогодні не слід розпочинати нових справ - до невдач і провалу, а також одягати одяг надто яскравого кольору - нібито через це людину можуть наврочити.

Що можна робити 2 вересня

У преподобних Антонія і Феодосія Печерських просять миру і благополуччя, зцілення від хвороб, позбавлення від бід і ворогів. Святого Мамонта вважають покровителем овець і кіз, у нього також просять захисту від диких звірів.

Цього дня прийнято прибирати в сараях, хлівах, вівчарнях, а також копати пізню картоплю. День вважається сприятливим для весілля.

Хто сьогодні святкує День Ангела

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначає: Анатолій, Антон, Богдан, Василь, Віктор, Володимир, Юхим, Іван, Ксенія, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро, Степан, Федір, Пилип.

За старим стилем іменини святкують: Віктор, Максим, Тимофій, Володимир, Іван, Федір.

Джерело: УНІАН, ТСН.



Переглядів: 290
Поширень: 0