Вигоди проживання в пансіонаті для літніх у похилому віці

Піклуватися про рідних людей, які постаріли й більше не можуть повною мірою доглядати за собою самостійно — нормальне бажання багатьох людей. Але не кожна сім’я може організувати нормальний догляд у домашніх умовах. На це потрібні ресурси, час, специфічні знання та досвід. Багато квартир не пристосовані для людей похилого віку, а якщо пенсіонер має вади здоров’я, ментального чи фізичного, ситуація ускладнюється у кілька разів. Приватний будинок для літніх — розумна, адекватна та вигідна альтернатива, у першу чергу для самих підопічних, які будуть там жити.

Сьогодні в Україні все більше таких пансіонатів, їх можна знайти чи не у кожній області та у великих містах. Популярність подібних установ лише росте з кожним роком, тож ми відвідали один з харківських геріатричних центрів, https://rodnoy-dom.kh.ua/, щоб особисто запитати його клієнтів, які вигоди вони бачать для себе у будинку для літніх, чи дійсно сервіс тут відповідає новим європейським стандартам та чи почуваються вони психологічно краще у порівнянні з домашнім доглядом від родичів? Пансіонат «Родной Дом» став для нас тим місцем, де ми вирішили перевірити всі ці думки та тезіси.

Чому людям похилого віку більш комфортно у приватних пансіонатах?

Спеціалізований догляд, персонал з великим досвідом, професійне обладнання, домашня атмосфера — ось основні речі, які відмічають пенсіонери, які живуть у геріатричному центрі «Родной Дом». Ми питали у людей, які знаходяться тут недавно й тих, хто проживає у пансіонаті мінімум рік. Також опитані назвали наступні вигоди від перебування у приватному будинку для літніх людей:

  1. Розуміння всіх потреб літньої людини та можливість їх закривати. Пенсіонери, навіть ті, які мають чудовий стан здоров’я, все одно потребують нагляду та догляду. Дієтичне меню, постійні аналізи та моніторинг стану, психологічна підтримка та дозвілля. Не завжди рідні можуть оперативно відстежити всі ці потреби та задовольнити їх через роботу, навчання, власні сім’ї.
  2. Завжди під наглядом, завжди у безпеці. За підопічними у пансіонаті дивляться 24/7, на всі їх скарги та прохання швидко реагують, при будь-яких проблемах зі здоров’ям їм надають допомогу (на відміну від лікарень, де потрібно стоять в чергах та нескінченно ходити по лікарях). Рідні завжди знають, що за їхніми бабусями та дідуся дивляться, і що це роблять досвідчені спеціалісти — доглядальниці, медсестри, лікарі.
  3. Медична підтримка та реабілітація. Якщо ваш літній родич хворіє або має специфічні розлади, навряд чи вийде організувати правильні догляд та лікування у домашніх умовах. Але бувають ще більш складні ситуації, коли рідні стикаються зі смертельно хворими, лежачими пацієнтами, людьми з деменцією, хворобою Альцгеймера. Всі ці категорії людей, включно з пенсіонерами після перенесених інфарктів та інсультів, потребують особливого догляду з наявним обладнанням, постійними моніторингом та аналізами, знеболювальних препаратів і т.д. І це все є у таких містах, як пансіонат «Родной Дом».
  4. Санаторне проживання з прозорою, чіткою ціною без переплат. Проживання у будинку для літніх людей налагоджене по типу санаторію, де для відвідувачів готують, за ними прибирають, їхні речі забирають у пральню, а самі вони отримують допомогу з гігієнічним доглядом та іншими процедурами. 

Ціна проживання у закладі фіксована, вона розраховується на основі типу номера, ступеня догляду та інших речей. Після цього її указують у договорі — ніяких додаткових доплат робити не треба. 

AD_4nXfeyAzPGobVE29aWCJIAvXONUJQtBAQj0CWui83n3uQWWm-evF_IsxzKNH7uH5JvekgD49Uq97fMWKBJVru0a_qpbFE01diH1TQwOpVwpi7I5AQO2TmgN45QGjelmj0w7h1rvX_kYR3MZ73FkFn?key=KBXnaAZkIDDeWuY3Poaa2Q

Умови проживання у будинку для літніх людей

Основна перевага приватних пансіонатів — вони мають все необхідне для комфортного проживання літніх людей. А саме:

  • сучасні номери з можливістю заселення по 1-4 людини;
  • кімнати з новими ліжками, інтернетом, телевізорами, окремими санітарними блоками;
  • 4 або 5-разове дієтичне харчування з урахуванням діагнозів пацієнта;
  • медичний моніторинг з усім необхідним, щоденний огляд лікарем, можливість залучити вузьких спеціалістів та реабілітологів;
  • догляд та суцільна допомога з гігієнічними процедурами, прийомами їжі, вдяганням тощо;
  • організація дозвілля, спілкування з людьми того ж віку, прогулянки на великій території.

Також пансіонат знаходиться під охороною, але родичі можуть відвідувати близьких у будь-який час.


Переглядів: 144
Поширень: 0