На Вінниччині ухилянти хотіли обманути прикордонників, проте ласти в машині їх видали

Прикордонники Могилів-Подільського загону під час патрулювання на околиці села Придністрянське зупинили автомобіль, що рухався у напрямку державного кордону.

В салоні позашляховика, крім водія, перебували ще двоє пасажирів. Чоловіки розповідали, що прямують до друга в один із населених пунктів прикордоння. Однак брехня швидко розкрилася, коли в автомобілі прикордонники виявили ласти.

Як з’ясувалося, двоє чоловіків, мешканці Одещини, планували вплав через Дністер дістатися до Молдови, а 49-річний водій виконував роль пособника.

Згодом, у ході співпраці прикордонників та співробітників Нацполіції, було затримано організатора незаконного перетину кордону. Ним виявився 26-річний житель Одещини, який через меседжер координував дії своїх клієнтів та організував їм транспорт до кордону. Він також залучив свого знайомого, щоб той доправив їх до місця призначення.

Стосовно порушників складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП, а справи передано до суду.

Організатора помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Слідчі дії тривають.



Переглядів: 260
Поширень: 0