У Вінниці перевірили доступність укриттів під час повітряної тривоги: результати

У Вінниці посилюють контроль за тим, щоб укриття були доступні під час повітряної тривоги. 

Про це інформує Вінницька міська рада.

Нещодавно робочі групи провели контрольну перевірку приміщень. До складу групи увійшли правоохоронці, рятувальники, інспектори Муніципальної варти Вінниці та представники відділу контролю апарату міської ради і виконкому.

За результатом заходів:

  • разом із відділом по розвитку ОСББ фахівці перевірили 111 об'єктів, які облаштовані системами дистанційного відкриття;
  • доступ отримали до 80 підвальних приміщень, до 31 об'єкту він був відсутній;
  • зафіксували 11 укриттів, де окрім електронних замків, вхід до приміщень був зачинений додатковими дверима або ж решітками із механічними замками.

Важливо: у випадку вимкнень світла мешканцям нагадують про можливість звертатись до Вінницький інформаційний центр. Фахівці заряджають та замінюють акумулятори. Водночас Сергій Моргунов нагадав балансоутримувачам та відповідальним за стан укриттів про їхні обов’язки тримати їх у належному стані та відчиненими до відбою тривоги.

Також фахівці звернули увагу, що не усі двері в підвальні приміщення мають доводчики. У профільному структурному підрозділі нагадують жителям будинків про необхідність їх встановлення найближчим часом. Такі перевірки у Вінниці проводять регулярно.

Якщо після оголошення повітряної тривоги в житлових будинках укриття буде зачинене, за цією адресою виїжджатиме робоча група. Якщо ж інформація підтвердиться, – викликатимуть правоохоронців для фіксації правопорушення і подальшого притягнення до відповідальності.



Переглядів: 214
Поширень: 1