Вінницький апеляційний суд посилив покарання для злочинця, який відібрав у односельця куртку та гроші

Днями Вінницький апеляційний суд ухвалив рішення щодо жителя Хмільницького району, який із застосуванням сили відібрав у односельця куртку та гроші.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Нагадаємо, злочин було скоєно в жовтні 2022 року. До поліції звернувся житель Чернівецької територіальної громади та повідомив, що неподалік хмільницької лікарні до нього підійшли троє незнайомих чоловіків, з якими у нього виник словесний конфлікт. Щоб уникнути суперечки, потерпілий вирішив піти, але один із незнайомців догнав його та відібрав куртку, в кишені якої знаходились 1200 гривень. Завдяки записам камер відеоспостереження, працівники Хмільницького районного відділу поліції змогли менш ніж за добу встановити та затримати підозрюваного.

На основі доказів, зібраних під час розслідування, суд апеляційної інстанції визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Раніше суд першої інстанції виніс рішення про позбавлення волі з умовним терміном на 3 роки. Однак після розгляду апеляційної скарги Вінницький апеляційний суд змінив вирок, призначивши 5 років реального ув'язнення.



Переглядів: 154
Поширень: 1