Вінницька міська рада затвердила програму соціального захисту дітей на три роки

Начальниця служби у справах дітей ВМР поділилася інформацією про програму соціального захисту дітей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, дітей-сиріт і тих, хто позбавлений батьківського піклування, а також про сімейні форми виховання.

Про це інформує Вінницька міська рада.

Як розповіла Людмила Шафранська, мета служби – надавати своєчасну допомогу сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування. Йдеться також і про дітей з-поміж ВПО, яких вважають повноправними членами Вінницької громади.

Сама ж програма охоплює організацію та проведення заходів щодо соціального захисту сімей, проведення просвітницької роботи, превентивну роботу щодо запобігання соціальному сирітству. А також різні заходи щодо забезпечення освітньої, правової, медичної, соціальної роботи для захисту прав та інтересів дітей; запобігання правопорушень, бездоглядності, безпритульності, випадків залучення дітей до найгірших форм праці, торгівлі.

За словами Людмили Шафранської, під час розробки програми враховували успішний досвід інших країн. Зокрема, проєкт «Every Child Matters» у Великій Британії, програму боротьби з булінгом у Норвегії, приклад фостерних (тимчасових) сімей у США та Швеції та інші.

За підсумками засідання виконкому програму на наступні три роки затвердили.



Переглядів: 159
Поширень: 0