Чому сьогодні не варто брати в руки колючо-ріжучі предмети: все про цей день

Сьогодні, 6 вересня, День адміністратора Центру надання адміністративних послуг в Україні, а віряни згадують чудо Архістратига Михаїла в Хонех, а також чудотворну Києво-Братську ікону Богородиці.

Яке сьогодні, 6 вересня, свято

  • Спогад чуда Архістратига Михаїла в Хонех і день пам'яті ікони Божої матері Києво-Братської (церковне свято за новим стилем);
  • День пам'яті священномученика Євтихія, єпископа, учня апостола Іоана Богослова (церковне свято за старим стилем);
  • День адміністратора Центру надання адміністративних послуг;
  • День боротьби з прокрастинацією.

Народні прикмети на 6 вересня

У народі 6 вересня - свято Михайлове чудо, Михайлів день. Вважається, що з цього дня починаються осінні заморозки - "Михайло заморозком прихопив", а саме 6 числа Архістратиг морозом вбиває всяку нечисть. Також цього дня зазвичай дивились на погоду, адже прикметами можна дізнатися, якою буде погода найближчим часом, а також зима і весна:

  • якщо вранці туман - буде потепління;
  • якщо береза вгорі із зеленим листям, а внизу гола - зима буде рання, а весна тепла;
  • якщо ранкові заморозки - до доброго життя.

Заборони на 6 вересня

Сьогодні, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, помсти, пліток і наклепу, виступає проти осуду, заздрощів, жадібності та відчаю. Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

У свято є кілька суворих народних заборон: вважається, що не можна працювати і брати в руки колючо-ріжучі предмети - що-небудь різати, рубати, колоти.

Що можна робити 6 вересня

Цього дня добре піти до храму - у святого Архангела Михаїла просять зцілення від різних хвороб, захисту від зла, недобрих людей. Біля образу Богородиці моляться з проханнями про благословення, звертаються до Києво-Братської ікони Божої Матері в разі нападу ворогів, заради захисту Батьківщини.

У народі кажуть, що в це свято слід помиритися з усіма, з ким були у сварці або на кого тримали образу. За народною традицією дівчата на Михайла печуть пиріг і ховають у ньому каблучку - кому попадеться, то та незабаром вийде заміж.

Хто сьогодні святкує День Ангела

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначає: Михайло, Всеволод, Костянтин, Дмитро, Іван, Фекла, Макар, Андрій, Давид, Кирило.

За старим стилем іменини святкують: Арсеній, Георгій, Максим, Петро, Кузьма.

Джерело: УНІАН, ТСН.



Переглядів: 213
Поширень: 0