У Вінниці затримали доглядальницю, яка намагалась отруїти літню жінку: подробиці справи

У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулося судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для жінки, яку підозрюють у скоєнні ряду кримінальних правопорушень. Її дії підпадають під ознаки ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 14, п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.

За даними слідства, підозрювана уклала договір довічного утримання із літньою жінкою, яка володіє квартирою у Вінниці. За умовами договору, підозрювана зобов'язувалася доглядати за жінкою похилого віку, а після її смерті мала отримати право власності на квартиру. Однак, з метою прискорити отримання нерухомості, підозрювана, за даними слідства, вирішила позбавити життя жінку.

Вона почала консультуватися з медичним працівником щодо використання препаратів, які могли б погіршити стан здоров’я літньої жінки. Медичний працівник, розуміючи можливі наслідки, звернулася до правоохоронних органів та повідомила про такі факти. У подальшому, під контролем поліції, медик інсценувала співпрацю з підозрюваною та передала їй ампули з імітацією сильнодіючого препарату, який нібито міг викликати смерть. Після цього жінку було затримано правоохоронцями.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі 605 600 грн.

Варто зазначити, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково:

п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України – Умисне вбивство з корисливих мотивів (карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті).



Переглядів: 159
Поширень: 0