Сергій Моргунов та Центр «Крук» об’єднують зусилля для навчання та працевлаштування ветеранів

Сергій Моргунов уклав угоду про співпрацю з громадською організацією «Українська асоціація виробників, інструкторів та операторів “Центр БпЛА.УА “КРУК””», яка реалізує проєкт з навчання та працевлаштування ветеранів. Під час зустрічі також були обговорені перспективи подальшого розвитку проєкту та залучення до нього роботодавців і ветеранів.

Про це інформує Вінницька міська рада. 

Центр «Крук» був заснований у квітні 2022 року як реакція на потребу підготовки операторів БпЛА Силам Оборони для протидії російській агресії. З вересня 2023 року Центр розробляє і розвиває ветеранську платформу Курс, що поєднує в собі функції навчання та працевлаштування і призначена для захисників та членів їх родин. Цей майданчик слугує місцем пошуку кадрів для компаній і бізнесів, що зацікавлені в працевлаштуванні ветеранів.

Платформа спеціалізується на робітничих спеціальностях. Наразі вже доступні курси за напрямами: агропромисловість; фармація (гранулювання, машиніст розфасувально-пакувальних машин, працівники сервісної служби, будівництво (менеджер з продажів, адміністратор продажів, арматурник, бетоняр, формувальник залізобетонних виробів), охорона (оператор БпЛА) та курс з формування м’яких навичок та підготовки до співбесід. Після проходження курсу і тесту роботодавець зв’язується з ветераном та домовляється про влаштування на роботу.

«Ми усвідомлюємо виклики у питанні професійного перепрофілювання ветеранів, які повертаються з війни. У цьому напрямі багато працюють представники ветеранських просторів, яких у Вінниці три: один муніципальний і два на громадських засадах. У єдиному муніципальному реєстрі нараховується майже 10 тисяч ветеранів. Розуміємо, що надалі їх буде набагато більше, серед них будуть і люди з травмами. Тож питання їхнього працевлаштування, адаптації, інклюзії та доступності дуже актуальне. Але найголовніше – давати людям комфортні механізми щодо можливості пошуку себе у цивільному житті, в тому числі через роботу і навчання. Наприклад, ми на минулій сесії ухвалили програму ваучерної підтримки для відкриття малого бізнесу для ветеранів. Багато роблять наші громадські організації, крім того, ми активно працюємо з організаціями щодо перепрофілювання жінок. Але, я вважаю, саме ця ініціатива та те, чим ви займаєтеся, досить актуальне і ми будемо максимально сприяти вашій роботі», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 146
Поширень: 0