На Вінниччині чоловік викрав чуже авто: як він здійснив злочин та хто йому допоміг

У Вінницькому районі правоохоронці затримали викрадача легковика. Наразі вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу на період досудового розслідування. За незаконне заволодіння транспортним засобом чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Нещодавно, 6 вересня, на спецлінію 102 звернувся 45-річний мешканець Немирівської громади з повідомленням про викрадення автомобіля. Вранці він залишив свій ВАЗ біля повороту на село Дубовець та вирушив на роботу громадським транспортом. Коли ввечері повернувся, виявив відсутність автомобіля і негайно звернувся до поліції. Потерпілий також повідомив про підозрілого чоловіка, якого бачив поруч під час паркування.

За кілька годин поліцейські знайшли викрадений автомобіль у сусідньому селі та затримали чоловіка, причетного до злочину.

З’ясувалося, що 22-річний житель Кіровоградської області вирішив викрасти автомобіль, побачивши його на узбіччі. Після того як власник поїхав, він спробував завести автівку, але не зміг. Тоді зловмисник зупинив мікроавтобус і попросив водія відбуксирувати "несправний" автомобіль до сусіднього села. Там він знайшов місцевого жителя і розповів йому вигадану історію про поломку, домовившись про ремонт.

Чоловіка затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Він раніше потрапляв в поле зору поліції за вчинення наркозлочинів. Молодика перевіряють на причетність до інших майнових злочинів. Автомобіль поміщений на арешт майданчик.

За цим фактом поліцією розслідується провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.



Переглядів: 173
Поширень: 0