У Вінницькій обласній філармонії пройшов вечір хорового мистецтва

У Вінниці, 6 вересня, у залі обласної філармонії імені Миколи Леонтовича відбувся фестиваль хорового мистецтва імені видатного хормейстра та диригента Віталія Івановича Газінського, приурочений до 5-ї річниці від дня його смерті. Цей захід став особливим, адже цьогоріч ми відзначаємо 40-літній ювілей створення Вінницького міського академічного камерного хору «Вінниця», який було перейменовано на честь митця.

Першими на сцену вийшли гості – Хмельницький академічний муніципальний камерний хор, керівником та головним диригентом якого є заслужений діяч мистецтв Ігор Цмур. Віталій Газінський був одним із ініціаторів створення цього колективу. Артисти виконали 11 композицій.

Цього року Вінницький академічний міський камерний хор імені Віталія Газінського святкує свій 40-річний ювілей. Це справжнє «дітище» видатного митця, який для багатьох став учителем, наставником і другом. На жаль, вже 5 років як Віталій Іванович відійшов у інший світ.

Під час концертної програми хор присвятив свій виступ усім, хто разом з видатним митцем творив історію хорового життя Вінниці. Також згадали усіх загиблих у боротьбі за Україну, нашу культуру та ідентичність.

Протягом вечора артисти своєю майстерністю та музичною чуйністю створювали особливу атмосферу, дозволяючи присутнім повністю зануритися у гармонію хорового мистецтва.

На завершення заходу, перший заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Олексій Циганков вручив подяки колективам за їхній внесок у розвиток культури.

Фінальним акордом вечора стало спільне виконання колективами твору «Молитва за Україну».

Джерело: ВМР



Переглядів: 221
Поширень: 0