У Вінниці розроблятимуть план з реконструкції очисних споруд каналізації

Днями у Вінниці відбулась робоча зустріч представників Вінницької міської ради з командою експертів данської компанії COWI та представництвом «Урбан Технолоджи Альянс» в Україні (UTA), які виступають консультантами у налагодженні співпраці над проєктом, який підвищить стійкість критичної інфраструктури нашої громади. Під час зустрічі представники обговорювали можливість співпраці для розробки плану з реконструкції каналізаційних очисних споруд з рекуперацією тепла для опалення Вінниці.

Заступник міського голови Сергій Матусяк привітав колег на початку зустрічі і зауважив, що Вінниця продовжує шукати надійних партнерів, готових залучати зовнішнє фінансування на реалізацію проєктів, необхідних для нашої громади, але які наразі неможливо реалізувати бюджетним коштом.

«Раді вітати вашу команду в нашому місті. Сподіваємося на плідну та довгу співпрацю. Торік департамент відновлення та розвитку разом з департаментом міського господарства підготували три проєктні пропозиції екологічного спрямування для отримання грантового фінансування. Один з цих проєктів був відібраний, він пов’язаний з надважливою темою – реконструкцією очисних споруд, використовуючи інноваційні енергоощадні технології. Це дозволить нам підвищити пропускну здатність, покращити якість очищення стічних вод і забезпечити безперебійну роботу відповідних підприємств для того, щоб жителі нашої громади були забезпечені базовими послугами», – сказав Сергій Матусяк.

Керівник експертної групи Томас Райнхаймер зазначив, що цей проєкт реалізовуватиметься висококваліфікованою командою експертів (міжнародних та місцевих).

Того ж дня делегати відвідали очисні споруди каналізації, щоб оглянути їх технічний стан. Після обстеження в межах роботи над цим проєктом буде розроблятися дорожня карта для детальних досліджень та планів оцінки впливу на середовище.

Джерело: ВМР



Переглядів: 189
Поширень: 0