Сімейний «бізнес»: батька та сина підозрюють у переправленні ухилянтів через кордон

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 2-м жителям Вінницького району в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприяння їх вчиненню вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинене щодо кількох осіб, з корисливих мотивів.

Слідством установлено, що 38-річний підозрюваний спільно зі своїм 70-річним батьком, діючи умисно, організували незаконне, поза визначеними пунктами пропуску, переправлення 2-х громадян України призовного віку через державний кордон України до Республіки Молдова. Свої послуги вони оцінили у 25 000 гривень.  Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура. 

На залізничному вокзалі у Вінниці один з підозрюваних зустрів жителів Києва та Харкова, які мали намір незаконно переправитися через державний кордон України, та об’їзними шляхами перевіз до автодороги у напрямку  Могилева-Подільського. Після цього, чоловіки пересіли до автомобіля під керуванням іншого фігуранта – сина підозрюваного, який в об’їзд наявних блокпостів перевіз чоловіків до берегу річки Дністер в напрямку державного кордону України. Там військовозобов’язані мали намір незаконно переправитись через Дністер на територію Республіки Молдова. 

Затримали чоловіків під час руху в напрямку державного кордону.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотаннями щодо обрання  підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За вказаний злочин передбачено покарання до 9 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.


Переглядів: 164
Поширень: 0