Як виглядають дві вінницькі школи, відремонтовані в рамках «Програми з відновлення України»

Цього навчального року дві школи у Вінницькій області відновили свою роботу після значної реконструкції. Ліцей №2 у селі Стрижавка та Мізяківсько-Хутірський ліцей у селі Мізяківські Хутори модернізували з використанням енергоефективних технологій. Повідомляє Еuneighbourseast.eu.

У навчальних закладах встановили нову теплоізоляцію для стін і даху, а також енергоощадні вікна та двері. Загальна вартість реконструкції склала 585 тисяч євро. Проєкти були реалізовані в межах «Програми з відновлення України», яку спільно фінансують Європейський Союз та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ).

Ініціатива спрямована на відбудову соціальної інфраструктури українських міст, і впроваджується у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством фінансів і місцевими органами влади, зокрема Вінницькою обласною військовою адміністрацією. Технічну підтримку надає Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Як зазначила віцепрезидентка ЄІБ Тереза Червінська, попри постійні повідомлення про руйнування в українських містах, відкриття цих шкіл у Вінницькій області демонструє стійкість і рішучість українців.

Наразі у Вінницькій області реалізується сім проєктів із відновлення в межах двох програм ЄІБ: «Програми раннього відновлення України» та «Програми з відновлення України». Вони включають чотири школи, два об’єкти критичної інфраструктури та одну адміністративну будівлю. Два субпроєкти вже завершені, а решта перебувають на різних стадіях будівництва.

Незабаром очікується запуск нової ініціативи – «Програми відновлення України III», в межах якої громади зможуть подавати заявки на реконструкцію об’єктів у сферах освіти, охорони здоров’я, теплопостачання, соціального житла та водопостачання.


Переглядів: 175
Поширень: 0