Вінниця представила досвід на Українському урбаністичному форумі 2024 у Чернівцях

Вінниця взяла участь в Українському урбаністичному форумі 2024, що відбувся у Чернівцях. Там проходили дискусійні панелі, воркшопи та обмін досвідом. Основною темою заходу цього року стало «Суспільство і простір». Під час першого дня форуму керівник КП «Агенція просторового розвитку» Назар Коваленко запросив учасників до відкритого діалогу.

Про це інформує Вінницька міська рада. 

За його словами, через воєнне сьогодення та його впливу на життя українських міст не втрачає своєї актуальності питання доступного житла, тож воно вкотре у центрі панельних дискусій форуму.

Ще одна наскрізна тема – доступність та зручність міського простору. Як додав Назар Коваленко, Вінниця приділяє цьому питанню неабияку увагу, за що неодноразово визнавалося найкомфортнішим в Україні. Керівник Агенції просторового розвитку навів приклад одного з останніх напрацювань у цьому напрямі – створення безбар’єрного середовища на вулицях Театральній та Архітектора Артинова. Цей проєкт реалізували у взаємодії міської ради з ГО "Гармонія" із залучення міжнародної партнерів.

Загалом протягом двох днів форуму відбулось чимало змістовних подій, головне завдання яких відрефлексувати щодо теми взаємодії простору та суспільства, щодо того, як цю взаємодію зробити сталою та людиноорієнтованою.

Нагадаємо, торік V Український урбаністичний форум приймала Вінниця. Його темою був «Спільний дім», а в центрі обговорення – завдання з відбудови міст після війни, створення безпечного та доступного простору для життя.

Форум в Україні організовує аналітичний центр Cedos за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.



Переглядів: 259
Поширень: 0