Сергій Моргунов відвідав Францію: з ким він зустрівся та про що говорили

Днями Вінницький міський голова Сергій Моргунов перебував у французькому місті Нансі, що відзначало 80-ту річницю звільнення від нацистських загарбників. Під час робочого візиту він мав можливість поспілкуватися з людьми, які активно підтримують українців, зокрема з мерами міст-побратимів Матьє Кляйном (Нансі, Франція) та Франком Ментрупом (Карлсруе, Німеччина). Під час зустрічей обговорили перспективи поглиблення співпраці за низкою напрямів.

Так, серед актуальних для Вінниці є питання очистки води. Прикладом можуть слугувати відповідні споруди у Нансі, на яких здійснюється глибоке очищення води, яку потім повертають до річки. Сергій Моргунов зазначив, що французькі колеги готові ділитися своїм досвідом.

Крім того, важливими акцентами візиту стала медична співпраця та волонтерська допомога.

«Наші фахівці вже давно обмінюються досвідом із французькими медиками. Особливо цікавить сфера протезування, – розповів очільник громади. – Що ж до волонтерської допомоги, то поспілкувався з Олів’є Бабелем, який вже доставляв гуманітарну допомогу у Вінницю. Зараз він готує новий вантаж із медичними матеріалами для наших лікарень. Також зустрівся з представниками ГО “Електрики без кордонів”. Говорили про їхню підтримку, зокрема генератори для Вінниці. Найближчим часом – очікуємо ще два».

Подякував Сергій Моргунов за активність і українській діаспорі в Нансі та під час зустрічі з її представниками домовився про візити творчих колективів Вінниці до Франції, яких там із нетерпінням чекають.

«І головне. Ми знову говорили про війну. Днями Нансі відзначило 80-ту річницю звільнення від нацистської окупації. Це велике зло, яке Європі вдалося зупинити десятиліття тому. Але вкотре повторюю, і наголосив на цьому під час виступу, – прихильники цієї ідеології зараз продовжують вбивати українців. І ми маємо зупинити їх – усі разом, єдиною європейською стіною стояти на захисті свободи, демократії та миру», – наголосив Вінницький міський голова.

Джерело: ВМР



Переглядів: 152
Поширень: 0