Чому сьогодні не варто прибирати в домі та йти на риболовлю: все про цей день

Сьогодні, 19 вересня, в Україні та світі відзначають День народження смайла, а віряни згадують благовірного князя Ігоря Чернігівського і Київського, а також мучеників Трохима, Доримедонта і Зосиму Пустельника.

Яке сьогодні, 19 вересня, свято

  • День пам'яті благовірного князя Ігоря (Георгія) Чернігівського та Київського і мучеників Трохима, Доримедонта і Зосими Пустельника (церковне свято за новим стилем);
  • Чудо Архістратига Михаїла в Хонех (Михайлове чудо) (церковне свято за старим стилем);
  • День народження смайла;
  • День підвищення обізнаності про розшарування аорти;
  • Міжнародний піратський день.

Народні прикмети на 19 вересня

У народі 19 вересня - свято Трохима і Зосима. Цього дня бджолярі зазвичай займаються пасікою - вважається, що мед, зібраний сьогодні, має цілющу силу. Його дають тяжко хворим, вагітним від нудоти, а мамам, які годують груддю, - для збільшення молока. Також цього дня зазвичай дивились на погоду, адже за прикметами можна дізнатися, якою буде зима:

  • якщо на деревах з'явився іній - взимку буде багато снігу;
  • якщо туман вранці - потеплішає;
  • якщо береза вгорі стоїть зелена, а внизу гілки голі - до ранньої зими і теплої весни;
  • якщо сині хмари ввечері - погода зміниться;
  • якщо павутина літає на заході сонця - вночі буде мороз.

Заборони на 19 вересня

Сьогодні, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, пліток, виступає проти наклепу, осуду і заздрості, а також жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти тим, хто просить про допомогу.

За народними прикметами дня не варто сьогодні прибирати в домі - можна вимести удачу і достаток, а також йти на риболовлю - улову не буде.

Що можна робити 19 вересня

Святому благовірному князю Ігорю моляться про захист від зради, ворогів, про мир, просять зцілити від хвороб, зберегти сім'ю від лиха, а також допомоги у звільненні полонених. Святий Ігор - небесний покровитель чоловіків, які носять ім'я Ігор.

Святого Зосиму вважають покровителем бджіл, тому вранці цього дня слід з'їсти натщесерце ложку меду і запити теплою водою - для міцного здоров'я. 19 вересня слід обов'язково пригостити медом інших - щоб наступного року бути з медом. Також традиційно на Зосиму готують оладки і подають їх із медом.

Хто сьогодні святкує День Ангела

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначає: Ігор, Трохим, Микола, Гавриїл, Георгій, Олексій, Марія, Макар, Давид, Федір.

За старим стилем іменини святкують: Михайло, Всеволод, Костянтин, Дмитро, Іван, Фекла, Макар, Андрій, Давид, Кирило.

Джерело: УНІАН, ТСН.



Переглядів: 425
Поширень: 0