Апарат, який виявляє рак: у вінницькій "Пироговці" з'явилося нове унікальне обладнання

У Вінницькій клінічній лікарні імені Миколи Пирогова з'явився новітній апарат для ендоскопічної ультрасонографії (ЕндоУЗІ або EUS).

По це повідомили у медзакладі.

Це унікальне обладнання є лише в кількох провідних клініках України. Воно значно підвищує точність діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту.

"ЕндоУЗІ дозволяє поєднати ендоскопію та ультразвукове дослідження, забезпечуючи чітке й деталізоване зображення органів, що неможливо отримати за допомогою КТ, МРТ або звичайного УЗД. Важливо, що цей метод не використовує рентгенівське випромінювання і має мінімальний ризик ускладнень", – розповідають у лікарні.

Метод ЕндоУЗД є обов'язковим при діагностиці таких захворювань як:

  • рак шлунка,
  • рак стравохода,
  • пухлини прямої кишки,
  • захворювання гепатобіліарної системи та підшлункової залози.

Крім того, ЕндоУЗІ дозволяє виявляти підслизові утворення та точно визначати їх природу (доброякісні чи злоякісні), що критично важливо для вибору правильного лікування.

Також, нещодавно хірурги-ендоскопісти "Пироговки" разом із фахівцями зі США провели унікальну онлайн-операцію, використовуючи ЕндоУЗІ для біопсії підслизового новоутворення стравоходу. Спільними зусиллями вдалося точно діагностувати утворення.

"Ми пишаємося можливістю використовувати такі сучасні методи діагностики та співпрацювати з найкращими фахівцями світу задля поліпшення здоров'я наших пацієнтів!", – наголошують у ВОКЛ ім. Пирогова. 



Переглядів: 283
Поширень: 0