На Вінниччині чоловік збирав дані про військову техніку ЗСУ для окупантів

У Вінницькому міському суді відбулося засідання, на якому слідчий суддя розглянув клопотання обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.

Суд встановив, що підозрюваний, мешкаючи в одному з населених пунктів Вінницької області, збирав інформацію про чисельність, дислокацію та переміщення військової техніки ЗСУ, яку потім розміщував у соціальних мережах для використання представниками країни-агресора.

При ухваленні рішення про запобіжний захід суддя врахував обґрунтованість пред’явленої підозри та ризики, що свідчать про можливість підозрюваного вчинити дії, зазначені в ст. 177 КПК України.

За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково:

ч. 2 ст. 111 КК України - Добровільне зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (карається позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої).



Переглядів: 76
Поширень: 0