Які питання розглянули депутати на черговій сесії Вінницької міської ради

Сьогодні, 20 вересня, відбулася 49 сесія Вінницької міської ради. На засіданні було розглянуто 30 питань. Депутати міської ради прийняли рішення щодо пріоритетів «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Про це інформує Вінницька міська рада. 

Зміни до бюджету

Основою бюджетної політики Вінницької громади лишається робота на Перемогу і зміцнення безпекових заходів. На відповідний пріоритет депутати спрямували додатково 15,4 млн грн.

«З них 13,7 виділяємо на Сили Оборони, в тому числі 4 млн грн субвенції виділяємо для Вінницької частини «Червона Калина» для придбання відповідного обладнання», – повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Також 1 млн грн спрямували на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво укриття для КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології».

34,4 млн грн виділили на придбання генераторів для закладів дошкільної та загальної середньої освіти. 30 млн грн – на підтримку КП «Вінницька транспортна компанія», яка попри фінансові труднощі, продовжує забезпечувати вразливі верстви населення пільговим проїздом.

Стійкість інфраструктури та альтернативна енергетика

Вінниця продовжує впроваджувати та шукати нові рішення в сфері альтернативної енергетики. Зокрема, на цій сесії міської ради депутати схвалили рішення про початок робіт з дослідження та визначення потенціалу щодо можливості розміщення на території громади вітрових електростанцій. Реалізація цих заходів дозволить покращити стійкість об'єктів критичної інфраструктури та забезпечить позитивний внесок в розвиток альтернативної енергетики на майбутнє.

Перевага вітрових установок, порівняно з сонячними у тому, що вони дозволяють виробляти достатню кількість електроенергії і в зимовий період.

ОСББ зможуть отримати кредит на встановлення сонячних електростанцій для загальнобудинкових потреб.

20 вересня депутати підтримали рішення щодо внесення зміни в частині надання кредитів МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій».

«Цим рішенням ми розширюємо можливості Фонду муніципальних інвестицій. Він тепер зможе видати кредити на встановлення сонячних електростанцій ОСББ, які приєдналися до програми “ГрінДім”. За умовами цієї програми, ОСББ частково компенсуються відповідні витрати по завершенню робіт. Проте для того, щоб їх виконати потрібен стартовий капітал, який не завжди мають об’єднання. Тепер ОСББ можуть отримати відповідний ресурс у вигляді кредиту від муніципального фонду», – повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Кредит видаватиметься на 5 років під 5% річних, що суттєво менше, порівняно з вартістю банківських кредитів.

Турбота про родини Захисників та малозахищені категорії вінничан

На пріоритет «Турбота» рішенням сесії спрямували 7,1 млн гривень додатково. Це кошти на підтримку сімей полеглих Захисників та Захисниць та соціально вразливих категорій вінничан.

«7 мільйонів 130 тисяч направляємо на підтримку сімей загиблих Захисників і Захисниць. З них 1,6 млн гривень на оплату житлово-комунальних послуг, а також кошти на оздоровлення дітей наших полеглих військових», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Пальне для будівництва фортифікаційних споруд біля лінії фронту

Рішенням сесії міськради місто передасть 20 тисяч літрів пального для будівництва фортифікаційних споруд на лінії фронту.

«Україна – єдина. Маємо допомагати прифронтовим громадам і нашим військовим», – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Запис трансляйфї із засідання сесії – за посиланням.



Переглядів: 85
Поширень: 0