Жительці Вінниці, яка вихваляла путіна, повідомили про підозру (відео)

У Вінниці 64-річна жінка створила особисту сторінку у забороненій російській соцмережі та поширювала матеріали антиукраїнського змісту, вихваляла путіна та очікувала на прихід рашистів. Підозрюваній може загрожувати від 5 до 10 років в’язниці.

Про це повідомляє поліція Вінниччини.

Жінку викрили правоохоронці. Відповідно до висновків експертів, у цих публікаціях містився заклик до продовження війни проти України, окупації її територій, військового перевороту. Вона також поширювала матеріали, де виправдовувалась збройна агресія рф та контент з ознаками зневажливого, принизливого ставлення до української нації, розпалювання національної ворожнечі й підтримки дій країни-агресора.

На підставі зібраних доказів, слідчі повідомили вінничанці про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, серед яких: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 ККУ); посягання на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 ККУ); колабораціонізм (ч. 1 ст. 111-1 ККУ); пропаганда війни (ст. 436 ККУ); виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ).  Розслідування триває. 



Переглядів: 164
Поширень: 0