На Вишенському озері чоловік вполював дику качку: яке покарання йому загрожує

Інспектори відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів відреагували на звернення жителів та зафіксували випадок незаконного полювання в межах Вінниці.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Незважаючи на заборону, місцевий житель здійснював незаконне полювання на пернату дичину (качку крижень) на озері "Вишенське" без необхідного дозволу та в заборонений період. Полювання проводилось із використанням пневматичної зброї, в результаті чого порушник незаконно добув одну качку.

Спеціалісти інспекції склали адміністративний протокол за цим правопорушенням, обрахували збитки, вилучили пневматичну зброю та передали її правоохоронцям.

Варто зазначити, що обрахування збитків проводяться відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 301/222 від 19.06.2017 «Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України). За незаконне добування або знищення качки розмір стягнення складає 1000 грн. за одну особину.



Переглядів: 107
Поширень: 0