У Вінниці затримали колаборантку, яка працювала на окупаційну адміністрацію рашистів

Служба безпеки України затримала ще одну колаборантку, яка брала участь у впровадженні російських освітніх стандартів під час окупації Білозерського району Херсонської області.

Про це повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області.

За даними слідства, вона добровільно зайняла «посаду» в школі, організованій окупаційною адміністрацією на базі захопленого ліцею. Колаборантка активно поширювала пропагандистські матеріали та впроваджувала російську систему освіти. Зокрема, вона забезпечила перехід навчання учнів молодших класів на підручники, завезені з росії.

Після звільнення Херсонщини від окупації жінка намагалася сховатися, проте її місцеперебування було встановлено, і вона була затримана в орендованій квартирі у Вінниці.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

До підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зловмисниці загрожує до трьох років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій та Чернівецькій областях за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.



Переглядів: 133
Поширень: 0