Як обрати роботу в Польщі

Через війну багато жінок, деяких чоловіків опинились за кордоном. Польща – одна з країн, яка прийняла біженців, надала житло, виплати. Але постійно жити на допомогу не можна, потрібно шукати роботу. Перед тим, як почалась війна, ринок праці в Польщі стрімко розвивався. Потік людей, які вирішили виїхати, став більшим. Багато жінок хочуть знайти роботу в Польщі для життя. Але як це зробити і на які фактори звернути увагу? Розглянемо. 

Де і як шукати роботу в Польщі

Сьогодні робота в Польщі може бути знайдена за допомогою декількох методів. 

Друзі, знайомі. У багатьох людей є друзі, знайомі або родичі, які давно виїхали та знайшли собі роботу. Вони можуть щось порадити. 

Кадрові агентства, фірми по вакансіям допомагають у працевлаштуванні. 

Ще один варіант, який радять місцеві – центр зайнятості. 

Через інтернет або ярмарок праці. 

Кадрові агентства, фірми допомагають знайти потрібну вакансію. Але іноді допомагають відгуки та поради людей, тобто знайомі, друзі, які вже змогли знайти роботу і можуть щось порадити. Для того аби знайти просту роботу, наприклад, вантажника або робочого, потрібно знати польську хоча б на початковому рівні. 

Документи, які потрібні для влаштування на роботу 

Для того, щоб отримати роботу, потрібно зібрати документи. Перш за все, повинно бути запрошення на роботу. Його надає потенційний роботодавець. Саме це запрошення стане основою для отримання робочої візи. Для того щоб її відкрити, необхідно надати такі документи:

  • анкета;
  • запрошення;
  • копія та оригінал закордонного паспорту, внутрішнього документу, а також ідентифікаційного коду;
  • документ, який підтверджує оплату візового збору;
  • медичне страхування, а також документ, що вказує про здійснення оплати;
  • фотографії встановленого зразка.

Люди, які давно працюють, радять надіслати у відділ кадрів своє резюме, лист з відгуками від минулого керівника за наявності, написати невеликий опис, чому саме ви хочете цю посаду. Можна написати мотиваційний лист, в якому вказати свої переваги над іншими учасниками, заохотити роботодавця взяти саме вас на роботу. 

Для того аби мати більше шансів, рекомендується скласти резюме, яке допоможе саме вас обрати на конкретну посаду. Є спеціальні програми, які допомагають правильно складати резюме, аби зацікавити потенційного роботодавця. Там потрібно вказати освіту, місце попередньої роботи (за наявності), свої корисні навички а також ступінь володіння польською мовою. Керівники компаній, підприємств шукають на відповідальні посади тих, хто має вищу освіту та знає польську мову.


Переглядів: 45
Поширень: 0