Рівно рік тому у Вінниці з'явилися помічники ветеранів: що було зроблено за цей час

Рік тому, 3 жовтня 2023 року, у Вінниці запрацювали помічники ветеранів. За цей час вони встигли допомогти чималій кількості вінничан. Зокрема, вони опрацювали понад 4800 звернень та надали більш як 39 тисяч послуг.

Наразі у нашій громаді працюють 12 таких спеціалістів. Це учасники проєкту «Помічник ветерана», які офіційно працюють як фахівці з супроводу ветеранів та демобілізованих осіб. Місцем їхньої роботи є відділ Вінницького міського центру соціальних служб «Сервісний офіс у справах ветеранів». Очолює фахівців Михайло Кузнецов.

Головний принцип роботи помічників ветеранів – «рівний – рівному». Вони самі є колишніми військовослужбовцями, ветеранами або членами їхніх сімей.

«Ми починали з експериментального проєкту Міністерства у справах ветеранів. Провели співбесіди з потенційними кандидатами, відібрали найкращих, які згодом пройшли навчання у Центрі ветеранського розвитку та отримали відповідні сертифікати», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

«Одні з кращих» – так оцінив реалізацію ветеранської політики у Вінницькій громаді заступник міністра у справах ветеранів Руслан Приходько. Наразі Мінветеранів запроваджує посаду фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб по всій Україні. А помічники ветерана Вінниці навчаються на тренерів з підготовки таких фахівців. Згодом вони самі зможуть навчати нових спеціалістів, ділитися з ними досвідом та основними принципами роботи.

Джерело: ВМР



Переглядів: 231
Поширень: 0