На Вінниччині затримали посадовця, який організував незаконне переправлення чоловіків за кордон

На Вінниччині оперативники ДВБ викрили посадовця, який за 12 тисяч євро організовував військовозобов’язаним втечу за кордон. Фігуранта затримали одразу після отримання всієї суми. Йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Оперативники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими поліції Вінницької області виявили участь начальника одного з територіальних сервісних центрів у Вінницькій області в незаконних операціях. Він організував схему для незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон в обхід офіційних пунктів пропуску.

Чоловік особисто домовлявся з тими, хто хотів виїхати з країни, визначав місце та час збору групи, а також доставляв їх до прикордонної зони Могилів-Подільська. Звідти «клієнти» мали незаконно потрапити до Республіки Молдова. Вартість такої послуги становила 12 000 євро.

За підтримки бійців спецпідрозділу поліції «КОРД» посадовця затримали під час отримання грошей від одного з клієнтів. Під час обшуків у нього вилучили готівку в різних валютах, ноутбук та мобільні телефони.

Чоловікові вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Заходи з викриття проходили спільно з працівниками УСБУ у Вінницькій області. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.



Переглядів: 271
Поширень: 0