Фільми, які точно варто переглянути: найдовгоочікуваніші кінопрем'єри жовтня

Жовтень 2024 року пропонує чимало цікавих кінопрем'єр. На глядачів чекає продовження пригод Джокера від Тодда Філліпса, де Артур Флек занурюються у безумство разом із Гарлі Квінн. Окрім того, на екрани виходять українська документальна стрічка, присвячена авіації ЗСУ, та драматична історія, заснована на житті першого кохання Джакомо Казанови. Також на українську аудиторію чекає ряд гітів з міжнародних кінофестивалів, анімацій, жахів і багато всього іншого.

Суспільне Культура підготувала 10 фільмів жовтня, які точно варто переглянути.

Джокер: Божевілля на двох

Режисер: Тодд Філліпс

Коли: 3 жовтня

"Джокер: Божевілля на двох" — довгоочікуване продовження фільму "Джокер" (2019) Тодда Філліпса. У центрі сюжету — подальше падіння Артура Флека (Гоакін Фенікс) у безумство, цього разу разом із докторкою Гарлін Квінзель (Леді Гага), яка трансформується в Гарлі Квінн. Стрічка досліджує теми психічних розладів, насильства та ізоляції, які представлені через музичний трилер.


Підйомна сила

Режисер: Олександр Стратієнко

Коли: 10 жовтня

"Підйомна сила" — перший повнометражний фільм від української авіаційної команди Aerotim, який розповідає про неймовірну роботу армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України, справжніх "крил" піхоти.


Субстанція

Режисерка: Коралі Фаржа

Коли: 10 жовтня

За сюжетом фільму, Елізабет Спаркл (Демі Мур) — справжня суперзірка та володарка премії "Оскар", яка веде популярне фітнес-шоу, аж допоки продюсер не вирішує знайти молодшу заміну. І тоді в житті Елізабет з'являється "Субстанція" — загадковий препарат для реплікації клітин, що створює кращу версію людини. Так народжується прекрасна Сью (Маргарет Кволлі): молодша, гарніша, досконаліша... І наслідки цього стають напрочуд непередбачуваними.


Прекрасна недосконалість

Режисер: Майкл ван Ерп

Коли: 10 жовтня

Заснований на реальних подіях, фільм "Прекрасна недосконалість" розповідає історію про Лючію — перше та найбільше кохання Джакомо Казанови. Після того як її обличчя було понівечене віспою, вона залишає Італію та вирушає до Амстердама.

Шістнадцять років потому, переосмисливши себе як таємничу куртизанку на ім'я Галатея, Лючія знову зустрічає Джакомо. Не розкриваючи своєї особи, вона стаю його коханкою. Чи наважиться Лючія показати справжнє обличчя та перетворити свою слабкість на силу, щоб бути вільною?


Учень. Історія Трампа

Режисер: Алі Аббасі

Коли: 17 жовтня

Нью-Йорк, 70–80-ті роки XX-го століття. Дональд (Себастіан Стен) — амбітний син "короля нетрів" Френка Трампа — наймає одіозного адвоката Роя Кона (Джеремі Стронг). Молодий Трамп хоче не тільки врятувати імперію батька, а й побудувати власну. І містер Кон навчить свого учня головних принципів політичного життя: атакуй, нічого не визнавай і завжди перемагай, за будь-яку ціну.


Усміхайся 2

Режисер: Паркер Фінн

Коли: 17 жовтня

За сюжетом популярна та талановита Скай Райлі (Наомі Скотт) ось-ось має відправитися у всесвітній гастрольний тур. Вона шокована жахливим самогубством, що сталося на її очах. Відтоді навколо неї починають відбуватися дивні події. Це вкрай бентежить попдіву, однак жодного виходу чи порятунку вона не бачить. Те, що її лякає, починає переслідувати дівчину повсюдно. Райлі відчуває, як втрачає контроль над своїм життям. Їй терміново потрібно повернутися до норми, інакше можуть зірватися десятки концертів.


Дикий робот

Режисер: Кріс Сандерс

Коли: 17 жовтня

DreamWorks Animation представляє нову захопливу анімаційну пригоду за мотивами літературного бестселера. Епічна пригода про мандрівку робота ROZZUM 7134, скорочено Роз, що зазнала корабельної аварії на безлюдному острові. Тепер їй доведеться пристосуватися до суворих умов навколишнього середовища, поступово налагодити стосунки з тваринами на острові та навіть замінити батьків осиротілому гусеняті.


Веном: Останній танець

Режисер: Келлі Марсел

Коли: 24 жовтня

Журналіст-розслідувач Едді Брок (Том Гарді) мимоволі став єдиним на Землі носієм інопланетної форми життя. У ньому живе Веном — симбіот, який потребує для себе живого носія-людину. Симбіоти давно вже шукають планету, на якій змогли б заволодіти тілами мешканців та зрештою поглинути їх. Едді та Веном знаходять спільну мову та йдуть на компроміси, щоб співіснувати. Настає час, коли Едді для людей, а Веном для своєї раси стають чужинцями. Разом вони тікатимуть від усіх, хто хоче їх знайти.


Час жити

Режисер: Джон Краулі

Коли: 24 жовтня

Перспективна шеф-кухарка Алмут (Флоренс П'ю) випадково збиває машиною Тобіаса (Ендрю Гарфілд). Ця аварія кардинально змінює життя двох молодих людей, і стає початком неймовірного роману, який вкотре доводить, що кохання подекуди об'єднує абсолютно несхожих між собою людей.


БожеВільні

Режисер: Денис Тарасов

Коли: 31 жовтня

Київ, 1970-ті роки. Андрій (Костянтин Темляк) спілкується українською, слухає зарубіжний рок та понад усе цінує свободу. Інакодумство у ті часи було неприйнятним. Відповідної статті у кримінальному кодексі не знайшлося, тож Андрія, за усталеною практикою, відправили до психлікарні. Таким, як він, зазвичай ставили вигаданий діагноз, якого не існувало більше ніде у світі – "млявоплинна шизофренія". Введення великих доз психотропних препаратів разом із постійними приниженнями й тортурами робили свою справу і люди потроху втрачали сили до опору системі. Перед Андрієм постав вибір – слухняно співпрацювати з цією системою чи терпіти, в надії розповісти світові правду.



Переглядів: 84
Поширень: 0