До Днів європейської спадщини у Вінниці долучилося понад 600 учасників

У Вінниці уже вшосте відбулися Дні європейської спадщини. Протягом трьох тижнів відбулося більш як два десятки подій, які відвідали понад 600 учасників.

У програмі були музейні спецпроєкти, лекції про видатних діячів та діячок Вінниці, які мандрували світом, екскурсія на тему історичного спадку малих громад Вінниці, прем’єрна прогулянка новим екологічним маршрутом «Стежка Коцюбинського» й багато іншого.

Чимало подій у цьогорічній програмі присвятили Подільському шляху святого Якова (Camino Podolico). Цей пішохідний маршрут став частиною першого сертифікованого культурного маршруту Ради Європи. Водночас Дні європейської спадщини, також ініційовані Радою Євпропи, спрямовані на популяризацію спадщини і відкриття доступу до зазвичай закритих об’єктів.

Темою цьогорічного циклу заходів стала важливість історичних маршрутів, мереж і зв’язків, які об’єднують різні народи та культури Європи.

Для всіх охочих організували проходження першої ділянки маршруту Camino Podolico, лекцію про паломництво на Поділлі від історикині Тетяни Кароєвої, екскурсії до вінницьких підземель, а також зустріч пілігримів маршруту Camino Podolico.

«Дні європейської спадщини стали чудовою можливістю показати вінничанам і гостям міста багатство нашої культури в міжнародному контексті. Ці події не лише надихають зберігати та цінувати надбання попередніх поколінь, а й відкривають нові можливості для взаємодії, спільних активностей і діалогу між різними поколіннями сучасників. Сподіваємося, що ця традиція буде продовжуватись надалі, і до неї будуть доєднуватись все більше громад, сприяючи культурному і туристичному розвитку нашого регіону і країни», – зазначив директор Департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Джерело: ВМР



Переглядів: 132
Поширень: 0