На минулому тижні все українське суспільство дізналось, що найбільш прибутковим бізнесом в Україні є виписування фіктивних довідок про інвалідність керівницею Хмельницького обласного МСЕК Крупою. Водночас з питанням про її незаконні статки у багатьох виникло і питання до місцевих правоохоронців.

Ми спробували вияснити чому роками Крупа та її родина перебувала поза увагою прокуратури, поліції та інших служб, які зобовʼязані виявляти та припиняти корупцію. 

Щодо ролі Хмельницької обласної прокуратури, то тут все очевидно. Прокурор Хмельницької області Олексій Олійник та його дружина (працівниця цієї ж прокуратури) є ІНВАЛІДАМИ та останні роки отримують відповідні пенсії. Так, тільки за 2023 рік Олексій Олійник на двох з дружиною отримали понад 500 тисяч гривень від Головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області як особи з інвалідністю ІІ групи (отримувати звичайну пенсію за вислугу років та продовжувати перебувати на посадах, прокурори не мають права). Перевірити дану інформацію може кожен, оскільки дана сума зазначена у щорічній декларації пана Олійника, яка розміщена на сайті НАЗК.

Щодо інших силовиків, наприклад керівництва Хмельницької поліції, то тут все складніше, оскільки поважні полковники не можуть бути особами з інвалідністю, це прямо заборонено законом про Національну поліцію.


Переглядів: 87
Поширень: 0