У вінницькому «Олієжиркомбінаті» розповіли куди дівають відходи з виробництва

Сьогодні, 8 жовтня, представники різного виду господарської діяльності Вінниці зібралися на фокус-групі, присвяченій управлінню промисловими відходами.

Раніше у нашому місті вже обговорювали утилізацію будівельних, медичних, сільськогосподарських та інших відходів.

Під час зустрічі, яка відбулась у форматі відкритого дискусійного майданчика, учасники могли не лише обговорити проблематику, з якою зіштовхуються в роботі, а й поділитися власними ідеями та напрацюваннями на цю тему.

Зокрема, директор ПП «Інтер-Еко» Вадим Гончарук розповів з якими змінами у роботі стикнулися промислові підприємства після прийняття торік Закону України «Про управління відходами». Закон охоплює питання децентралізації управління відходами, багаторівневого планування, розбудови відповідної інфраструктури, а також ієрархії управління відходами, розширеної відповідальності виробника відповідно до європейських принципів.

Заступниця голови правління з виробництва ПРАТ «Вінницький олійножировий комбінат» Людмила Музика зазначила, що подібні заходи мають велике значення для обміну досвідом з колегами у сфері управління промисловими відходами та розповіла про роботу свого підприємства.

«Основна проблема - це отримання дозволів, є нормативні документи, в межах яких можна працювати з відходами. Наразі наш комбінат отримав два дозволи – на гранулювання лушпиння з соняшника та на його спалювання у власні котельні, за рахунок чого ми можемо отримувати теплову енергію. Працюємо ще над документами, які стосуються обробки відходів при дезодорації, – розповіла Людмила Музика. – Цей захід дуже корисний для мене та колег, адже потрібно знати алгоритми дій, законодавство. І колеги, які сьогодні розповідали про нові підходи до утилізації відходів, – це спеціалісти високого рівня. Нам всім потрібно це знати та вдосконалюватися».

Джерело: ВМР



Переглядів: 123
Поширень: 0