Як очистити відбитки пальців з дзеркала: домашній засіб

Позбутися відбитків пальців на дзеркальній поверхні надовго можна за допомогою простого домашнього засобу з трьох інгредієнтів.

Про це пише ТСН.

Дзеркальні поверхні мають неприємну особливість – на них часто з’являються плями та сліди від пальців, які псують зовнішній вигляд і виглядають неохайно. Однак, як зазначають фахівці, є простий спосіб позбутися цього за допомогою домашнього розчину. Вам знадобляться лише три компоненти:

  • півсклянки теплої води;
  • 1 столова ложка ополіскувача для посудомийної машини;
  • 1 столова ложка оцту.

За відсутності ополіскувача, можна зробити інший варіант: 0,5 склянки лимонного соку, 15 крапель ефірної олії та 4 столові ложки гліцерину.

Необхідно змішати всі інгредієнти і протерти дзеркало отриманим розчином. Оцет швидко видалить жирні плями, а ополіскувач створить захисну плівку, яка запобігатиме повторній появі відбитків пальців. Після цього необхідно добре відполірувати поверхню.

Інший варіант для тих, у кого немає посудомийної машини, – використання звичайної води з оцтом. А ще цікавий лайфхак – піна для гоління. Вона не лише очищає, а й залишає на поверхні дзеркала захисний шар.

До речі, цей засіб також підходить для чистки унітазу, ванни або раковини, надаючи їм блиску.



Переглядів: 107
Поширень: 0