На Вінниччині судили чоловіка, який розповсюджував наркотики: подробиці

Чоловіка, який розповсюджував канабіс у Вінницькому районі, засудили до семи років ув’язнення.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Раніше він неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за такі злочини, як розбій, вбивство та крадіжки, провівши за ґратами в загальному 19 років. У 2022 році він звільнився, а наступного року отримав нову судимість за зберігання наркотиків. Тепер йому доведеться відбути новий термін за наркозбут.

37-річного підозрюваного затримали 14 травня оперативники карного розшуку та спецпідрозділу КОРД біля одного з парків у Вінницькому районі. Він вказав на місця, де вже встиг закласти наркотики, а під час обшуку його дому правоохоронці знайшли додатковий канабіс.

У процесі досудового розслідування стало відомо, що ще один випадок збуту наркотиків стався у 2022 році, коли чоловік, нещодавно звільнившись з в'язниці, надіслав метадон у колонію, приховавши його у стік від кави для свого знайомого, з яким раніше відбував покарання.

Вінницький районний суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування конопель) КК України, та за сукупністю кримінальних правопорушень виніс обвинуваченому вирок – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та штраф у розмірі 14 840 грн.

Досудове розслідування кримінального провадження проводили слідчі відділу поліції № 3 Вінницького районного управління, процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення забезпечувала Вінницька окружна прокуратура.



Переглядів: 211
Поширень: 0