У Вінниці до Дня психічного здоров’я провели арттерапію для людей похилого віку

Сьогодні, 10 жовтня, відзначають Всесвітній день психічного здоров’я, і у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування не забули про цю важливу подію. З цієї нагоди для підопічних організували арттерапевтичний захід. Під керівництвом психологині відвідувачі Терцентру малювали мандали, займалися медитаціями та обговорювали, як знизити рівень тривожності під час війни.

Про це інформує Вінницька міська рада.

«Повномасштабна війна вплинула на психологічний стан всіх українців. Тривожності за своїх близьких та своє здоров’я піддаються особливо люди старшого віку. Щоб навчитися технік самозаспокоєння, в Терцентрі працює гурток з психології. На заняттях наші підопічні вчаться чути себе, впорядковувати свої емоції та бути більш резильєнтними до зовнішніх чинників», – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Захід до Дня психічного здоров’я у Терцентрі підготувала психологиня закладу Галина Ведьонова. Зустріч розпочали з техніки дихання та медитації. А згодом приступили до основного – розмальовування мандал.

«Мандала – це сакральний символ народів Сходу. У перекладі він означає “коло”. Коли людина малює мандалу, вона зосереджується на своєму внутрішньому світі. Відбувається переоцінка своїх переживань, що має сильний психотерапевтичний ефект», – розповіла психологиня Галина Ведьонова.

Відвідувачки заходу, взявши в руки кольорові олівці та вибравши собі візерунок до вподоби, розмальовували мандали. Своїми враженнями від арттерапії поділилася пані Людмила.

«Сама я з Херсону, війна та переїзд дуже вплинули на моє життя. Звісно, у повсякденному житті присутні тривоги. Така техніка допомогла мені зосередитися, заспокоїтися. Не випадково для розмальовки я обрала саме кольорові олівці, адже в житті так не вистачає зараз позитивних емоцій», – говорить пані Людмила.

Нагадаємо, заняття з психології у Терцентрі проходять щосереди і щоп’ятниці. Записатися можна за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.



Переглядів: 148
Поширень: 0