Товари з Amazon можуть з’явитися в Україні: подробиці

Укрпошта планує укласти угоду з USPS (поштова служба США) для доставки товарів з Amazon та інших великих маркетплейсів до України.

Про це пише видання Forbes Україна.

Національний поштовий оператор АТ «Укрпошта» веде переговори з поштовою службою США (USPS) щодо укладення угоди, яка дозволить доставляти товари з Amazon та інших великих маркетплейсів в Україну.

За інформацією гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», угода може запрацювати у 2025 році. «Укрпошта» сподівається завершити переговори з USPS до 1 січня, що дозволить почати доставку дрібних посилок. Крім того, компанія працює над укладенням угоди для більш масштабних поставок.

«Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України», – зазначив гендиректор «Укрпошти».

Смілянський зазначив, що після підписання угоди з USPS в Україні з'являться всі великі маркетплейси, які наразі недоступні.

З огляду на затримки в доставці міжнародних відправлень через Польщу, «Укрпошта» переорієнтувала свої логістичні потоки через Велику Британію. Якщо угода з USPS буде укладена, товари з Amazon доставлятимуться до України через Лондон, а вже наступного дня вони опиняться в Україні.

Крім цього, «Укрпошта» продовжує переговори з британською поштою Royal Mail щодо зниження тарифів для України та поліпшення умов доставки.

Варто зазначити, що за підсумками 2024 року «Укрпошта» планує збільшити обсяги відправлень на 50%. У 2023 році компанія зафіксувала зростання кількості відправлених посилок на 40% та аналогічний приріст у сфері грошових переказів.

За даними «Укрпошти», у 2023 році було отримано понад 215 000 міжнародних експрес-відправлень (EMS) та надіслано за кордон понад 130 000 посилок. Компанія пропонує EMS-відправлення у більше ніж 130 країн світу з 27 000 точок обслуговування.

Фінансові показники також свідчать про відновлення компанії: «Укрпошта» завершила 2023 рік з чистим доходом від реалізації товарів і послуг у розмірі 11,9 млрд грн, що на 19% більше, ніж у 2022 році. У 2024 році очікується, що дохід зросте до 14,1 млрд грн. Для порівняння, у довоєнному 2021 році дохід становив 11,1 млрд грн, а в 2022 році знизився до 10 млрд грн.



Переглядів: 170
Поширень: 0