На Вінниччині директорка медзакладу брала хабарі за встановлення інвалідності

На Вінниччині поліція та СБУ викрили схему незаконного збагачення, до якої була причетна директорка медичного закладу. Вона брала хабарі за сприяння у встановленні групи інвалідності.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Жінка пообіцяла за 3300 доларів допомогти дочці пенсіонерки вплинути на лікарів МСЕК, щоб ті надали її матері групу інвалідності, оскільки та потребувала постійного догляду.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання зловмисниці правоохоронці вилучили майже 1,2 мільйона гривень у різних валютах, чорнові записи та медичну документацію.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління Євген Кронівець, поліція спільно з СБУ задокументували незаконну діяльність 41-річної директорки державного медичного закладу, яка отримала 3300 доларів неправомірної вигоди за вплив на рішення лікарів МСЕК щодо встановлення 71-річній жінці І групи інвалідності.

У ході досудового розслідування було проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено понад 27 тисяч доларів, 200 євро та 49 тисяч гривень, а також службову документацію, мобільний телефон і чорнові записи.

Оперативний супровід здійснювали оперативники УСР у Вінницькій обрості та УСБУ.

За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури слідчі слідчого управління повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років.



Переглядів: 467
Поширень: 0