Їх розшукує росія. Як країна-агресорка розширює список своїх «ворогів»

Фейкові суди рф на замовлення кремля активно продукують кримінальні справи, вироки та оголошення про розшук українських політиків, громадських діячів, журналістів. Про те, як на це реагують фігуранти подібних вироків та світова спільнота, йдеться у матеріалі «Віта.тб».

На сьогоднішній день в росії порушено вже тисячі кримінальних справ проти українців. «Перша мета — це залякати людину аби вона закрила рота і не заважала їм. В моєму випадку їх найбільше турбує моя діяльність у ПАРЄ, на міжнародному рівні», - говорить Олексій Гончаренко. Народний депутат України, член української делегації у ПАРЄ та президент Комітету ПАРЄ з міграції, біженців та переміщених осіб заочно засуджений до 10-ти років ув’язнення одним із судів москви.

Коментуючи «вирок», у коментарі для «Віта.тб» Гончаренко сказав, що для нього це лиш доказ, що все робить правильно. «Те, що я добиваюсь санкцій проти них і доволі ефективно й інших рішень направлених проти них, це їх реально турбує», - каже нардеп. Водночас застерігає, зовсім не зважати на ці кримінальні справи не варто, адже росія уклала угоду із низкою країн, в яких фігурантів російських проваджень можуть заарештувати та передати країні-агресорці.

«Вони працюють не тільки в росії, вони працюють по всьому світу, вкладають мільярди у “russia today” на арабській, іспанській мові. Створюють уявлення, що це не український політик, а злочинець. А як там буде з цим розбиратись умовний мешканець Габону?», - каже нардеп.

Підстави для звинувачень українських діячів типові. Наприклад, у справі Гончаренка фігурує таке формулювання: «…виправдання тероризму та розпалювання ненависті з загрозою насильства». Подібні закиди отримали й інші політики - зокрема ті, хто обіймав посади у верхівці української влади на момент початку АТО. Серед них і прем’єр-міністр України (у 2016-2019 рр.) Володимир Гройсман.

Детальніше читайте в матеріалі на сайті «Віта. ТБ».



Переглядів: 198
Поширень: 0