На Вінниччині ветеран Василь Бобрик отримав грант та відкрив клас математики – історія захисника

Вчитель Василь Бобрик з Ладижина, що Вінниччині, вже 20 років викладає математику, але російська агресія змусила його стати на захист України. Освітянин виконував завдання в зоні АТО,  а після початку повномасштабного вторгнення – другого ж дня добровільно долучився до лав ЗСУ. Наразі вчитель звільнився з військової служби через стан здоров’я та повернувся до роботи з дітьми.

Цьогоріч захисник отримав грант, взявши участь у проєкті «Реінтеграція ветеранів і ветеранок війни через створення освітніх можливостей», що реалізується вінницьким ветеранським простором за фінансової підтримки німецьких благодійників. На залучені 250 тис. грн ветеран відкрив клас математики та придбав інтерактивне обладнання. Наразі точною наукою з ним займається понад 30 учнів.

На фронті з другого дня повномасштабного вторгнення

Василь Бобрик пояснює, чому у 2022 році добровільно пішов на фронт і зробив це вже у перші дні великої війни.

«Ще до 24 лютого певна частина людей розуміла, що війна неминуча, і я вже тоді хотів записатися до територіальної оборони. Тому події 24 лютого не стали для мене новиною. Я вирішив свої справи, і  25 лютого приєднався до 120 бригади», - згадує ветеран.

Коли через стан здоров’я продовжувати службу далі можливості не було, чоловік повернувся до цивільного життя і улюбленої справи – навчання дітей. Він орендував кабінет, в якому тричі на тиждень займається з учнями математикою, алгеброю та геометрією.

За 250 тисяч гривень грантових грошей вчитель придбав інтерактивну дошку, кольоровий лазерний принтер, ноутбук і зарядну станцію

«Аби зацікавити дітей, уроки потрібно урізноманітнювати, каже вчитель. Одиниці хочуть вчитися. Не лише математика, а й завдання на логіку й ерудицію. Ми розвʼязуємо ребуси, кросворди, елементи географії, біології, дітям подобається», — розповів учитель.

Заняття він проводить у групах по 5-7 дітей. Вартість місячного абонементу на 8 занять — 1200 гривень. Зароблені гроші чоловік вкладатиме в розвиток власної справи. Окрім математики, Василь разом з колегою Сергієм Данильчуком планує навчати дітей і легоконструюванню.

Цікава математика

На уроках діти проходять не лише нові теми зі шкільного предмету, а й виконують завдання на логіку та ерудицію. Вчитель прагне зробити засвоєння матеріалу цікавим, тож пропонує учням ребуси, кросворди, використовує елементи інших предметів – географії та біології.

Серед відвідувачів занять — дев'ятирічна Марія. Дівчинка розповіла, що їй подобаються точні науки.

«Я не думала, що математика може бути такою цікавою. Це прикольно, тут є логічне мислення. Всякі задачі, й географія повʼязана з математикою», — сказала Марія Чорнокозинська.

11-річний Андрій у майбутньому хоче стати програмістом. Вивчає математику, бо вона допомагає розвивати аналітичне та логічне мислення.

«Так, я люблю математику. Подобається приклади робити, задачі розвʼязувати», — сказав Андрій Головашич.

«Я люблю ділити в стовпчик. Математику потрібно знати, щоб порахувати гроші, щоб відповісти правильно, щоб пофарбувати стіну: треба знати, скільки треба фарби», — сказав відвідувач математичних курсів Матвій Кірієнков.

Джерело: Суспільне, Ветеран. Фото: Суспільне



Переглядів: 241
Поширень: 1