На Вінниччині двоє рибалок мають заплатити  майже 200 тисяч гривень штрафу: що вони накоїли

Нещодавно працівники відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів виявили порушення правил лову річкових раків у населеному пункті Івонівці Вінницького району.

Про це повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Під час спільного виїзду з поліцією було затримано двох громадян, які займалися незаконним виловом безхребетних тварин у річці Південний Буг.

Встановлено, що порушники перевищили дозволену норму вилову, наловивши на 60 річкових раків більше, ніж дозволено правилами. Ці дії суперечать пункту 2 розділу ІІ «Правил любительського рибальства» та статті 27 Закону України «Про тваринний світ».

Обидва громадяни були притягнуті до адміністративної відповідальності та отримали штрафи. Згідно з підрахунками, розмір шкоди, завданої незаконним виловом раків, становить 199 920 гривень.

Варто зазначити, що за незаконне добування раків передбачені як адміністративні штрафи, так і кримінальна відповідальність, а також необхідність відшкодування збитків, завданих рибному господарству. Тому, дотримуючись правил рибальства, ви зможете зберегти не лише свої нерви, а й уникнути значних фінансових витрат.



Переглядів: 122
Поширень: 0