Вареники з вишнями і солодкими шкварками: на Вінниччині відбувся фестиваль звичаїв та обрядів Поділля (фото)

Днями на Вінниччині відбувся ІІ-й багатожанровий фестиваль звичаїв та обрядів Поділля «Обжинки по-немирівськи». Гості куштували традиційні страви, оглядали виставки народних виробів та насолоджувалися виступами творчих колективів.

Про це повідомляє Культура Немирівщини.

Захід відбувався у місті Немирів, у «Центрі культури та дозвілля». Всі охочі мали змогу ознайомитися зі світлицями з українськими традиційними стравами, які готують на Поділлі. Йдеться, серед іншого, про страви з багатьох сіл Вінниччини, в тому числі і ті, які віднесені до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Зокрема, «годзя», яку готують у Немирові.

Були навіть вареники з вишнями із солодкими шкварками. Все можна було скуштувати за донат.

Поряд світлиць, були представлені виставки традиційних дідухів та обрядових хлібів, старовинні предмети повсякденного вжитку та вироби народних умільців: вишиті рушники, килими, картини, сорочки, вироби із соломи, маківки та інше.

Під час концертної частини фестивалю, багату красу талантів представляли співочі, музичні, хореографічні та театральні колективи закладів культури Немирівської громади та запрошені творчі колективи з Іллінеччини та Липовеччини.

У підсумку, благодійний захід зібрав для потреб військових понад 12,5 тисяч гривень.



Переглядів: 348
Поширень: 0