Як фермери-молочники Вінниччини готуються до європейського ринку

На Вінниччині відбувся форум «Розвиток молочного скотарства: стан та перспективи в умовах євроінтеграції». Участь у заході взяли понад 120 учасників, серед яких голови територіальних громад, сільгоспвиробники, представники Міністерства аграрної політики, та посадовці з нашої області.

Про це повідомляють в обласній Раді.

Вони ознайомилися з роботою молочно-товарної ферми ФГ «Велес Віта», що у селі Дружба Могилів-Подільського району, а також з будівництвом молочно-товарної ферми у с. Попелюхи.

Вітчизняним фермерам, починаючи із 24 лютого 2022 року, доводиться переживати руйнації господарств, загибель тварин, брак кормів, нестачу працівників, необхідність шукати нові логістичні шляхи для реалізації готової продукції.
У Вінницькій облраді зауважили, що молочна галузь України після початку повномасштабного вторгнення російсіян змогла відносно швидко оговтатися та відновити роботу.

«Як кажуть фермери, "корова чекати не буде". До того ж, перспектива вступу країни до ЄС, необхідність бути конкурентоспроможними зараз і в майбутньому зобов’язують українських виробників молока відповідати вимогам якості і безпечності продукції європейського співтовариства, – кажуть в обласній Раді. – Сільське господарство має жити, а не виживати. Ставити амбітні цілі, нарощувати темпи та міць. Впровадження інноваційних підходів; цифровізація технологічних процесів; трансформація самих підходів до роботи; підготовка сучасних фахівців – це не в майбутньому, це – на часі».

У межах форуму відбулася панельна дискусія, під час якої учасники обговорили розвиток ринку молока та молочної продукції на Вінниччині. Спікери поділились успішними бізнес-справами у цьому напрямі роботи.

Також напередодні Дня працівників харчової промисловості успішних представників галузі відзначили грамотами.
 



Переглядів: 108
Поширень: 0