У Вінниці стартує бліц-конкурс на кращий надмогильний знак для вшанування героїв

Сьогодні, за рішенням виконавчого комітету міської ради, у Вінниці оголошено Всеукраїнський відкритий бліц-конкурс на кращу концепцію надмогильного знаку в кварталі військових поховань на кладовищі «Сабарів». Мета конкурсу – знайти проєктне рішення, яке відображатиме національну гордість, незламність та колективну пам’ять про полеглих героїв України.

Про це інформує Вінницька міська рада. 

«Конкурс має забезпечити індивідуальне делікатне вираження вдячності та шанування воїнів, формуючи нерозривний зв’язок між подіями минулого та сучасності. Важливо, щоб пам’ять родини про загиблих ставала частиною загальнонаціональної свідомості, сприяючи єдності суспільства та вшанування героїв для майбутніх поколінь», – зазначив перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування, головний архітектор міста Євген Совінський.

Триватиме бліц-конкурс із 21 жовтня по 20 грудня 2024 року. До участі запрошуються фізичні особи: митці, громадські діячі, студенти, авторські колективи тощо. Власні ідеї на розгляд журі можна подати з 21 жовтня по 22 листопада. Реєстрація за посиланням.



Переглядів: 126
Поширень: 0