На Вінниччині адвокатка за гроші звільняла військових від подальшої служби

У Могилів-Подільському місцева адвокатка займалася пошуком військових, які прагнули уникнути подальшої служби в армії. До незаконної діяльності вона залучила завідувача одного з лікарняних відділень, який є членом військово-лікарської комісії. За певну винагороду зловмисники обіцяли своїм «клієнтам» внести неправдиві відомості до медичних документів, створивши фіктивні діагнози. Вартість їхніх «послуг» складала 6000 доларів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

16 жовтня слідчі обласної поліції затримали фігурантів під час отримання чергової частини неправомірної вигоди.

Під час обшуків у службовому кабінеті лікарні та за місцем роботи адвокатки поліцейські вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, медичні документи з ознаками підробки, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами їхньої незаконної діяльності.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають до десяти років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Суд обрав фігурантам запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави. 

Документування кримінального правопорушення здійснювали слідчі слідчого управління, оперативний супровід надавали співробітники УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечує Вінницька обласна прокуратура.



Переглядів: 152
Поширень: 0