Кешбек від держави: українці отримають першу виплату з «Національного кешбеку»

З 22 по 31 жовтня 2024 року в Україні відбудеться перша виплата «Національного кешбеку». Держава перерахує 37,2 мільйона гривень 646 378 українцям, які накопичили кешбек за покупки в вересні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Кошти можна витратити на різноманітні послуги, зокрема комунальні, медичні, транспортні, а також зробити благодійний внесок на підтримку Збройних Сил України або придбати військові облігації.

«Кешбек є формою фінансової підтримки громадян від держави. Витратити ці кошти можна зокрема на комунальні послуги. Це особливо актуальне питання у період опалювального сезону. Крім того, ці кошти можна витратити на благодійність, задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації, чи витратити на послуги. Для нас дуже важливо, щоб українці обирали українське. Очікуємо, що такі додаткові переваги не лише будуть соціальною підтримкою, але стимулюють розвиток українських виробників», — зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Для отримання кешбеку необхідно, щоб сума накопичених коштів за вересень перевищувала 2 гривні. Перекази отримають лише ті, хто активував картку для виплат у додатку «Дія». Власники карток, які цього не зробили, отримають кешбек у листопаді.

Кешбек не підлягає оподаткуванню, що було закріплено відповідним законом.

Виплати кешбеку здійснюються щомісячно, починаючи з 20 числа наступного місяця. Тобто у жовтні українці отримають кошти, накопичені за вересень, а в кінці листопада — за жовтень.

Для участі в програмі «Національний кешбек» українцям необхідно:

  1. Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро.
  2. Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки, і надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми.
  3. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек.
  4. У Дії в розділі Сервіси обрати картку «Національний кешбек» для виплат.

Довідково

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму. Максимальна сума виплат — 3 тис. грн на місяць.

Координатором програми Національний Кешбек виступає Міністерство економіки України. В реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, Державна податкова служба, Ощадбанк та уповноважені банки України та Урядовий контактний центр. Технологічним партнером в реалізації програми виступає міжнародна платіжна система Mastercard. Операційним партнером проєкту є міжнародна компанія платіжних технологій Visa.



Переглядів: 101
Поширень: 0