Що краще – пральний порошок чи гель: відповідь експерта

Вибір правильного засобу для прання багато в чому залежатиме від ваших індивідуальних потреб і особистих уподобань. Наукова співробітниця з догляду за тканинами P&G Кім Ромін розповіла, на що варто зважатипри виборі і який вид засобу краще справляється з певними плямами.

Гель для прання

Гель для прання можна використовувати як для попередньої обробки, так і для ручного прання. Більшість рідких мийних засобів без проблем розчиняються в холодній воді, що призводить до меншого накопичення у вашій машині та загалом чистішого одягу. Рідкий мийний засіб також є найкращим вибором для обробки складних плям на масляній основі.

При цьому, зазначає експерт, передозування рідких мийних засобів може призвести до утворення осаду у вашій машині, засмічення зливів і навіть до того, що білизна буде затримувати бруд і пил, а не позбуватися їх. 

Порошок для прання

Порошок можна використовувати як для попереднього замочування одягу, так і для більш точкового видалення плям - наносячи його на пляму як пасту до відправлення в пральну машину. Порошок для прання, як і багато рідких мийних засобів, також безпечний для делікатних речей, які потрібно прати вручну, каже Ромін.

Важливо зазначити, що порошковий мийний засіб часто має нижчу ціну, а його паковання часто зроблене з картону, що переробляється.

Гель проти порошку

Хоча як рідкий, так і порошковий мийний засіб можуть працювати за будь-яких температур води, Ромін каже, що рідкий мийний засіб має невелику перевагу, коли справа стосується того, наскільки легко він розчиняється у воді.

Що стосується видалення плям, то, за словами Ромін, різниця в їхніх профілях pH впливає на ефективність засобу. Вона рекомендує вибирати рідкий мийний засіб для жирних плям, оскільки він може бути ефективнішим, ніж порошкові формули.

Крім того, вибір типу мийного засобу залежить від безлічі інших чинників, включно з типом пральної машини, будь-якими наявними проблемами із септиком і жорсткістю води. В обох останніх випадках рідкий мийний засіб є найкращим вибором, оскільки він легше розчиняється.

"У будь-якому разі, вибір мийного засобу, який відповідає вашому бюджету і потребам, а потім використання правильної кількості для прання, - це чарівна формула", – підсумовує вона.

Джерело: УНІАН



Переглядів: 177
Поширень: 0