На Вінниччині в одній із громад будують комфортне житло для переселенців

У селі Шипинки Копайгородської громади, що на Вінниччині, створюють соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб. Для цього приміщення гуртожитку, площею близько 500 м², реконструюють у квартири для ВПО. 

Про це повідомили у Вінницькій облраді.

Копайгородська селищна голова Людмила Кушнір розповіла, що в рамках проєкту передбачений повний ремонт приміщення, встановлення систем опалення, водопостачання, каналізування та вмеблювання кімнат.

«У минулому – це житлова будівля, яка належала підприємству ПрАТ «Вінниччина». Ми звернулися до підприємства з листом, щоб вони передали цю будівлю для потреб ВПО. Після ремонту в будинку буде 14 кімнат, одна з них – на п’ять осіб. Вона передбачена для сім’ї, де є діти з інвалідністю. Крім того, будуть кімнати на чотири, три, дві та одну особу», – сказала Людмила Кушнір.

У соціальному будинку кожна родина житиме, фактично, автономно.

«У будинку в кожній квартирі-кімнаті буде туалет, душова кабінка, невеличка кухня. Крім того, облаштовується пральня – спільна для всіх, – зазначила Людмила Кушнір. – Загалом у нашій громаді проживає близько 80 переселенців. На жаль, в селах немає для них таких умов, яких хотілося. Тому таке соціальне житло – потрібне».

Ремонт приміщення розпочався в серпні 2024 року.



Переглядів: 113
Поширень: 0