На Вінниччині два цукрозаводи завершили сезон та виготовили майже 300 тис. тонн цукру

На Вінниччині два з п'яти цукрозаводів завершили сезон цукроваріння 2024/25. Станом на 13 грудня в регіоні ще працюють три підприємства.

Про це повідомляє видання "Аграрії разом".

За підсумками переробки цукросировини, в області вироблено 299 тис. тонн цукру, при цьому обсяг переробленої сировини склав 2,3 млн тонн. Минулого року за аналогічний період цукровари Вінниччини виготовили 340 тис. тонн продукції.

Загалом ситуація на ринку залишається позитивною. Міністр аграрної політики Віталій Коваль раніше повідомив, що до кінця року очікується рекордний експорт цукру — понад 700 тис. тонн. Це стане найбільшим показником з 2000 року та свідчить про зростаючу конкурентоспроможність української цукрової промисловості на міжнародному ринку.

Вінниччина є одним з ключових регіонів у виробництві цукру в Україні, з високим потенціалом для подальшого розвитку галузі.



Переглядів: 144
Поширень: 0