На Вінниччині завершився сезон цукроваріння на п’ятьох заводах області.
Про це повідомили у Вінницькій ОВА.
Цьогоріч підприємства переробили понад 2,7 млн тонн цукросировини та виробили 350 тисяч тонн цукру. Загальні показники значно поступаються минулорічним. Тоді на Вінниччині цукрозаводи виробили 442 тис. т цукру.
Головним чинником стали більш сприятливі погодні умови у 2023 році. Рік тому обсяги виробництва були найвищими за останні п’ять років. І на 23% більше, аніж у сезоні 2022-2023. Також минулого сезону було перероблено понад 3,1 млн тонн цукрових буряків, що на 28% більше, ніж на відповідну дату 2024 року.
Зважаючи, на зменшення виробництва, можна припустити, що цьогоріч цукор дещо підніметься у ціні.