Чи не найголовніший секрет соковитого та ніжного шашлику полягає у правильному виборі шматка мʼяса та спеціях.
Як вибрати м’ясо для шашлику
Щоб шашлик не вийшов жорстким, варто уважно поставитися до вибору м’яса. Основне правило: чим менше навантаження отримувала м’язова тканина тварини за життя, тим ніжнішим буде м’ясо. Найкращі частини свинини для шашлику:
- вирізка;
- шийка;
- корейка.
Мʼякі волокна і жировий прошарок – гарантія соковитого м'яса. Єдиний момент – з усіх видів вирізка найсухіша, в ній немає жирового прошарку. Врятувати ситуацію допоможе сало – наріжте його тонкими шматочками та нанизуйте на шампур між шматочками м'яса.
Секрети маринування шашлику
Перед тим як замаринувати м’ясо, варто знати кілька важливих правил:
- Свіжий продукт не потребує маринаду. Безпосередньо перед смаженням ви можете його посолити, поперчити й все. Маринад в такому випадку потрібен тільки для додання незвичного смаку.
- Свинину, баранину і яловичину маринують 1,5-2 години, курку – 30 хвилин.
- Якщо ви не впевнені в якості м'яса або його не можна назвати молодим, то маринувати потрібно довше. Курку – 2 години, свинину – 4 години, яловичину і баранину – 6 годин.
- Добу можна маринувати м'ясо будь-якого віку. Цибуля, яка міститься в маринадах, має антибактеріальні властивості. Це означає, що термін зберігання м'яса продовжується.
- Можна маринувати шашлик при кімнатній температурі. Але, якщо час маринаду понад 2 години – приберіть його в холодильник.
Читайте також:
Вінницький депутат із фракції "Українська Стратегія Гройсмана" отримав нагороду "За мужність"
Мешканець Вінниччини намагався незаконно потрапити за кордон: чим закінчилась мандрівка