Попри здатність з першого погляду довести людину до сліз, вона має неабиякі цілющі здібності. Ще Гіппократ радив вживати цей овоч хворим, що страждають ожирінням, подагрою, ревматизмом.
Цибуля – смачний та універсальний продукт, адже її користь для організму неоціненна. Принаймні у цьому переконують дієтологи.
Ми підібрали топ-5 причин включити цей овоч до свого раціону харчування:
- Аліцин, який додає цибулі різкий запах і смак, має антибактеріальну властивість. Завдяки йому з організму виводяться токсичні речовини, а цибулевий сік руйнує бактерії, відповідальні за інфекції шкіри.
- В одній цибулині міститься 20 % вітаміну С, 10 % вітаміну В6, калію та кальцію. Останні зміцнюють кістки та покращують діяльність серцево-судинної системи. Тож, така властивість буде корисна для людей похилого віку.
- Інулін, який міститься в цибулі, допомагає попереджувати закрепи, регулює цукор в крові, покращує поглинання організмом корисних речовин.
- Завдяки вмісту кверцетину, потужної протизапальної речовини, цибуля володіє протираковими властивостями.
- Цибулеві маски для волосся вже після декількох застосувань помітно поліпшать стан вашого волосся. Основним елементом такої маски є кашка з м’якоті корнеплоду, натертого на дрібну тертку.
Цей овоч - має багатовікову історію. Малюнки цибулі виявлено навіть в єгипетських пірамідах, яким понад 6 тисячоліть. А ще її давали рабам, котрі їх зводили, адже цибуля успішно запобігала поширенню епідемій. Завдяки римлянам вона потрапила до Європи, а Христофор Колумб розповсюдив її за океаном.
А що ж робити із запахом, який залишає цілющий овоч у нашому роті? Для того, щоб його позбутись, потрібно "закусити" свіжою петрушкою, підгорілою скоринкою хліба, або підсмаженими горіхами.